Opleidingsscholen

Aves maakt werk van talentontwikkeling. Vanuit die gedachte stellen we onze scholen open als stagescholen voor aankomende leraren. Als stichting onderhouden we een hechte relatie met de Katholieke Pabo Zwolle en met de Stenden Hogeschool Pabo Meppel. Onze leraren begeleiden als mentoren studenten van de Pabo's die stage lopen.

We kennen drie soorten opleidingsscholen:

  • Werkplekopleidingsscholen
  • Opleidingsscholen
  • Academische opleidingsscholen

Met de Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) vormen we in samenwerking met vier andere schoolbesturen een Opleidingsschool. Deze Opleidingsschool heet Educatief Partnerschap Zwolle. In 2015 heeft het NVAO deze opleidingsschool met een voldoende beoordeeld. Dit betekent dat we binnen een hechte samenwerking voortdurend werk maken van het verbeteren van de begeleiding en het intensiveren van de samenwerking. We doen dit vanuit het idee dat we onze toekomstige leraren samen opleiden, in combinatie met de hogeschool.

Stageleergroepen

Binnen een opleidingsschool vormen de studenten samen een stageleergroep. Onder begeleiding van een Opleider in School (OIS-er) voeren zij extra opdrachten uit.

De stageleergroepen voeren opdrachten of onderzoeken uit die bijdragen aan de verbetering van de school.  Uit de evaluaties blijkt steeds dat de studenten én de schoolteams meerwaarde zien in de aanwezigheid van de stageleergroep.

Omdat de Opleidingsschool is geaccrediteerd door de NVAO mogen zijn het Keurmerk Opleidingsschool voeren. U zult het bordje herkennen in de school als de school van uw kind een opleidingsschool betreft.