Nieuws voor medewerkers

Bladerboek

Feestelijke opening schoolbibliotheek in de Wissel

Op dinsdag 20 november hebben wij onze schoolbibliotheek feestelijk geopend. De opening viel heel mooi samen met de start van ons woordenschatthema ‘Feest’. Iedere groep mocht officieel een lint doorknippen en daarmee de bibliotheek als geopend verklaren. Alle groepen mochten die dag een tijdje in de bibliotheek doorbrengen om lekker rond te kijken, tussen de boeken te snuffelen en natuurlijk om lekker even te lezen of plaatjes te kijken.

Het idee van de schoolbibliotheek ontstond vorig schooljaar. Het maken van leeskilometers is best lastig voor anderstalige leerlingen. Veel van het leesmateriaal is gewoonweg te moeilijk omdat een leerling minimaal 90% van de woorden van een tekst moet kennen om de tekst te kunnen begrijpen. Wanneer je niet begrijpt wat je leest, motiveert dat niet

We zijn dus als team opzoek gegaan naar manieren en middelen om lezen aantrekkelijker te maken voor onze doelgroep. Dat is een lastige opdracht, maar we kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Onze schoolbibliotheek is één van die middelen om kinderen met verschillende soorten boeken in aanraking te brengen en om ze een fijne plek te geven waar ze in alle rust kunnen kiezen uit leesmateriaal dat hun interesse heeft.

Momenteel bestaat onze boekencollectie uit prentenboeken, leesboeken en tal van informatieve boeken. Dit schooljaar zullen we collectie ruimschoots aanvullen vanuit het leesbudget dat we dit jaar voor ons leesonderwijs hebben gereserveerd.

De eerste kennismaking met de bibliotheek was een groot succes. Vol nieuwsgierigheid werd er in de kasten gesnuffeld en al gauw vonden de meesten een plekje op bank of aan één van de tafeltjes om even heerlijk weg te duiken in het boek dat ze zelf hadden uitgezocht.

Terug naar het nieuwsoverzicht