NIEUWS

Nieuws

T.v. opnames op OBS De Regenboog Ens: ICT-Innovatie in het onderwijs!

T.v. opnames op OBS De Regenboog Ens

Voor het programma LifestyleXperience zijn er opnames gemaakt op OBS De Regenboog. In het kader van innovaties in het onderwijs komt er een item over ICT in het onderwijs.  ICT & Media worden steeds belangrijker in ons onderwijs. OBS De Regenboog speelt in op de specifieke behoeften van de leerlingen, door optimaal gebruik te maken van de moderne middelen.

OBS De Regenboog is een school van Aves, Stichting voor primair onderwijs. Deze stichting vindt het belangrijk dat ICT een plaats heeft op elke school. Hoe intensief je ICT inzet, bepaalt elke school zelf. Dit heeft te maken met je visie. De school is vrij om ICT minimaal, gemiddeld of maximaal in te zetten.

Op OBS De Regenboog zoeken leraren naar een balans tussen het werken met boeken/schriften en het werken op tablets/computers. Een balans tussen leraar gestuurd - en zelfgeorganiseerd leren.

Inzet ICT

ICT kun je als vak benaderen en inzetten als leermiddel. Denk aan mediawijsheid, leren typen of het maken van een PP. Het is uiterst handig bij instructies, het oefenen van nieuwe leerstof, werken aan een eigen ontwerp of onderzoeksvraag. Tenslotte gebruiken de leraren het bij de bedrijfsuitvoering. Alle gegevens en ontwikkelingen van leerlingen staan in de computer. Ook vergaderen onze leraren digitaal, met een eigen tablet van Aves.

3D-printer

In september 2016 zijn de leerlingen van groep 8 gestart met het bouwen van een 3-D printer. Vaardigheden van de 21e eeuw als communicatie, samenwerken, creatief denken en probleem oplossen komen daarbij veelvuldig aan bod. De leerlingen zitten nu in de fase van het programmeren op de computer. Binnenkort worden de eerste producten geprint.

Uitzending

De uitzending van LifestyleXperience over ICT op OBS De Regenboog:

Op zondag 22 januari 2017, 14.20 uur RTL4.

Herhaling op zaterdag 28 januari 2017, 15.10 uur RTL5.

Terug naar het nieuwsoverzicht