NIEUWS

Nieuws

Sprankelende opening kantoor Aves

EMMELOORD – Met wensballonnen, duiven, confetti en sprankelende champagne, opent Aves, stichting voor primair onderwijs, vrijdag 17 december haar bestuurskantoor aan de Jasmijnstraat 9 in Emmeloord. Dit historische pand heeft in het afgelopen jaar een grondige interne verbouwing ondergaan. De karakteristieke eigenschappen, het torentje, de ramen en de bogen, zijn daarbij bewaard gebleven. De inrichting in de Aveskleuren, zwart, grijs en roze is modern eigentijds en aangekleed met foto’s van karakteristieke polderlandschappen. Een kleurrijk kunstwerk getiteld ‘Sprankelend’ siert een van de wanden. Aanpassing van dit gebouw was noodzakelijk om Aves, begin dit jaar opgericht uit een bestuurlijke fusie tussen katholiek, oecumenisch, openbaar en samenwerkend onderwijs, goed te kunnen herbergen.

Nest

‘Dit kantoor is jullie kantoor’, speecht Leo Breukel, voorzitter van het College van Bestuur. ‘Dit is ons nest. Er borrelen hier ideeën op, we broeden ze uit en kukelen ze over het randje om ze uit te laten vliegen’. Een mooie vergelijking vooral als je weet dat Aves in het Latijns ‘vogels’ betekent.

Henk Evers, voorzitter van de Raad van Toezicht, vindt Aves een in alle opzichten gezonde organisatie met veel potentie. Hij ziet het als uitdaging en opdracht om de expertise van Aves verder te ontwikkelen en de kennis te benutten en te delen mét en ten behoeve van anderen. ‘Aves kan zo op een hoger niveau komen  en nog beter bijdragen aan de totale ontwikkeling van het kind en de onderliggende vragen van de ouders’.

Onderwijscafé

 In de grote tent, voor deze gelegenheid geplaatst op de parkeerplaats voor het kantoor, is het feest in volle gang. De opening wordt aangegrepen om ook voor de eerste keer ‘onderwijscafé’ te houden. In een ontspannen sfeer, opgewarmd door allerlei buitenkachels, ontmoeten de vele leerkrachten van de stichting en de andere gasten elkaar. Een goed initiatief zo voor de Kerstvakantie. Een zangoptreden, verzorgd door een gelegenheidsgroepje van eigen onderwijsmensen, vergroot de sfeer. In een medley van kerstliedjes combineren zij humor, samenzang  en talent. Omdat één van de kernwaarden van Aves ‘verbindend’ is en zij ook de daad bij het woord wil voegen, is een oproep gedaan om geen cadeaus mee te nemen maar een bijdrage in natura aan te leveren voor de Voedselbank. Hier wordt volop gehoor aan gegeven.

Terug naar het nieuwsoverzicht