NIEUWS

Nieuws

Nieuws over het goede doel Jinglao in Nepal

Binnenkort gaat er weer een afvaardiging vanuit Nederland naar Nepal. Wat ze daar zullen aantreffen is voor de bezoekers erg spannend. Ze zullen weer diverse gebieden aandoen, waaronder Jinglau. Het door Aves ingezamelde geld zal daar zijn bestemming krijgen in het onderwijs. Echter de situatie is veranderd door de heftige aardbeving. Door gebrekkige communicatie is het nu niet bekend hoe de situatie daar nu is en is het lastig in te schatten waar het geld nu het hardst nodig is.  De communicatie met het gebied is zeer beperkt doordat er slecht tot geen bereik is, laat staan dat er internet is. En mensen hebben het druk met overleven en de wederopbouw.  Het is niet bekend of het schooltje er nog staat. Wel is bekend dat 17 van de 82 huisjes nog overeind staan. 

De afvaardiging zal met eigen ogen gaan zien hoe de situatie daar nu is en waar het geld het hardst nodig is.  Er zal voor Aves een verslag en foto’s worden gemaakt van de situatie en na 4 december brengt de delegatie ons op de hoogte van hun ervaringen.

Tot nu toe is er noodhulp gegeven in de vorm van levensmiddelen en daken, zodat de mensen in ieder geval de eerste levensbehoeften eten en onderdak hebben.

Voor meer info over wat er is gedaan zie www.projectpema.nl of via FB project pema 2015.

Terug naar het nieuwsoverzicht