NIEUWS

Nieuws

Mini-bieb op samenwerkingsschool De Wending

Op samenwerkingsschool De Wending in Bant is dinsdagmiddag de leesweek van start gegaan.
Teamleden speelden een verhaal uit het prentenboek van Boer Boris. Zo konden de kinderen ontdekken hoe ze in de wereld van een boek kunnen stappen.
Vanochtend mochten de kinderen ook genieten van een voorleesontbijt. Dit ontbijt kon echter pas starten nadat met alle ouders, kinderen, peuters en teamleden de enorme stapels met boeken uit de entree waren verplaatst.
Met man en macht gaven alle aanwezigen de boeken door zodat ze een mooie plek in de nieuwe minibieb van de school konden krijgen. De eer van het plaatsen van het laatste boek in de minibieb was voor Leo Breukel, voorzitter van het college van bestuur van Aves. Dit laatste boek maakte de bibliotheek compleet en was daarbij officieel geopend.
De minibieb is een van de schoolbibliotheken die in de polder verrijst na het vertrekken van de bibliobus uit de dorpen. Ook op De Wending kunnen kinderen nu gebruik maken van de boekencollectie van de school. In samenwerking met de bibliotheek,  kunnen deze boeken zowel op school als thuis worden gelezen.
Voor De Wending is het openen van de bieb reden om extra aandacht te besteden aan de nationale voorleesdagen. Op allerlei verschillende manieren gaan de kinderen de komende anderhalve week aan de slag met lezen, voorlezen, leesplezier, schrijven van verhalen en een voorleeswedstrijd.

Terug naar het nieuwsoverzicht