NIEUWS

Nieuws

Mediawijsheid in de klas met Hyves

Hoe kun je social media inzetten voor mediawijsheidlessen? Vivian Tevreden, directeur en leerkracht op OBS De Driesprong in Marknesse, is door de webredactie geïnterviewd over hoe zij Hyves en het Hyves-lespakket in groep 7 en 8 heeft ingezet voor lessen over mediawijsheid. Tevreden geeft een beeld van de inzet van Hyves in de klas, hoe het lespakket bijdraagt aan mediawijsheid, en ze sluit af met tips voor andere leerkrachten. Ook 2 leerlingen komen aan het woord.

Tevreden zegt in het interview onder andere het volgende over Hyves en mediawijsheid: “We zijn dit schooljaar begonnen met Hyves-pagina’s bij ons op school. Alle klassen hebben een eigen Hyves. En vorig jaar heeft onze ict’er een ict-beleidsplan geschreven waar onder andere mediawijsheid een belangrijk item is. En omdat we met de Hyves-pagina’s begonnen zijn, leek het ons goed om in groep 7 en 8 te gaan proberen om mediawijsheidlessen te geven.”

Over het Hyves lespakket voor het basisonderwijs
Kinderen nemen steeds jonger deel aan sociale netwerken. Dat brengt ook voor leerkrachten en ouders nieuwe uitdagingen met zich mee. Met het Hyves lespakket kun je in 10 lessen je leerlingen basiskennis bij brengen over het veilig gebruik van sociale netwerken. In elke les vind je onderwerpen, die zich op Hyves of op een ander sociaal netwerk kunnen afspelen, zoals cyberpesten, of afspreken met iemand die je niet kent. Elke drie maanden past Hyves het lespakket aan zodat het altijd inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen.
Je kunt het Hyves lespakket gratis downloaden of tegen een klein bedrag als paperback bestellen via Hyves.nl/lespakket.

Terug naar het nieuwsoverzicht