NIEUWS

Nieuws

Mariabasisschool loopt voor “scoren tegen kanker”

Wat een fantastische prestatie hebben de kinderen van de Mariabasisschool woensdag 26 juni neergezet. Maar liefst 60 kinderen hebben meegedaan aan de sponsorloopactie voor de stichting “scoren tegen kanker”.  Bij Chez Marknesse werd op de parkeerplaats rondjes gelopen van 300 meter.

Initiatiefnemers voor deze geweldige actie waren de kinderen van groep 7-8. In film over Alpe d’huzes bracht hen op dit idee. In deze film kwam naar voren dat je met “over je grens gaan” een soortgelijke pijn kunt voelen als kankerpatiënten. Omdat deze kinderen enorm meeleefden zijn zij in overleg met de leerkrachten en de sportcommissie van de Mariabasisschool aan de gang gegaan met het organiseren van deze sponsoractie.
De leerkrachten hebben de kinderen volledig de kans gegeven om hun prestatie te verrichten, en uiteindelijk hebben de groepen 3 t/m 8 meegedaan.  Ook hebben zij enkele bedrijven bereid gevonden om hen te sponsoren.

Ran, Julian, Ivo, Roy en Remon hadden werkelijk overal aan gedacht. Start en finish, het parcours was duidelijk en veilig uitgezet, muziekje erbij,  tussentijds wat te drinken en na afloop een ijsje voor alle deelnemers. De stichting “scoren tegen kanker” was vertegenwoordigd door Ramona Verkuijl. Zij krijgt tijdens de grote slotavond op woensdagavond 3 juli om 19.00 uur een cheque overhandigd ter waarde van € 1452,77 Geweldig!

We zijn erg trots op onze kinderen!

Team Mariabasisschool

Terug naar het nieuwsoverzicht