NIEUWS

Nieuws

Levende Mondriaan op schoolplein in Ens

Zo'n 300 leerlingen van de drie basisscholen in Ens hebben maandagmorgen een levend Mondriaan-schilderij uitgebeeld. Bij wijze van aftrap van een project rond de bekende kunstenaar.
 
Op het schoolplein van De Horizon zijn vakken gemaakt waar de kinderen in moeten staan. Op het aangegeven moment houden ze een blauw, rood, zwart of geel vel papier boven hun hoofd - de kleuren die Piet Mondriaan graag gebruikte.
 
En warempel, met enige fantasie wordt een schilderij van de kunstenaar zichtbaar. Het Mondriaan-project loopt al een tijdje in de Noordoostpolder, maar in Ens doen alle drie de scholen mee en dat is bijzonder.
 
 
Verbinden
,,Mondriaan was bezig met het verbinden van mensen, dit past daar goed bij'', zegt Chantelle Buijtendijk van Stichting Geografische Mondriaan, die samen met Marleen Smit het project heeft opgezet. Ze hopen de creativiteit van de kinderen te stimuleren én hen met andere ogen naar de Noordoostpolder te laten kijken.
 
Immers, dit gebied is ingericht volgens de uitgangspunten van Mondriaan. ,,Hopelijk komen ze na hun studie hier terug of blijven ze hier wonen'', zegt Buijtendijk.  

Terug naar het nieuwsoverzicht