NIEUWS

Nieuws

Leo Breukel geridderd bij afscheid

Emmeloord – Leo Breukel werd vrijdag bij zijn afscheid als voorzitter van het bestuur van Aves benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Westmaas speldde hem de versierselen op.


Breukel was 40 jaar werkzaam in het onderwijs. In de beurszaal van ‘t Voorhuys schudden veel genodigden Leo Breukel de hand. Zijn opvolger, Kristiaan Strijker, opende de ceremonie. Hij beschreef de besturenfusie tussen Aves en SCPO die in januari 2019 van start ging, als ‘een mooi palet van kleuren en een kers op de taart voor kartrekker Leo Breukel’.
 
De pas afgetreden voorzitter van de raad van toezicht, Niels Strolenberg, noemde als talent van Breukel dat hij ingewikkelde zaken tot een eenvoudige essentie wist terug te brengen.
Medebestuurder van het eerste uur, Jos Timmermans, beschreef Breukel in de drie kernwaarden van de stichting, lef, passie en groei. Hij roemde Breukel als grondlegger van Aves om zijn ondernemerschap, zijn super georganiseerdheid, zijn doorzettingsvermogen en energie, zijn altijd goede voorbereiding, ongeacht drukte of tijdsnood en zijn liefde voor het lesgeven.
 
Deze inzet voor het onderwijs in de Noordoostpolder, Vollenhove en Kampen en daarnaast het vrijwilligerswerk in besturen en op het gebied van sport, bezorgden hem de ridderorde. In zijn slotpresentatie liet Leo alle genodigden meekijken in stukjes van zijn leven, toonde hij zijn inspirators en datgene waar hij ‘fier’ op is.

Terug naar het nieuwsoverzicht