NIEUWS

Nieuws

Leerlingen ODS De Springplank winnen prijs beste Teamwork First Lego League

“Waar een kleine school groot in kan zijn!” Dat waren de  woorden van de jury voordat ze aankondigden dat groep 6/7/8 van openbare Daltonschool de Springplank uit Creil de prijs voor beste teamwork had gewonnen. De jury prees de samenwerking van onze leerlingen, de coaching en de ouderbetrokkenheid.  Een knappe prestatie voor een nieuw team. De Springplank streed afgelopen zaterdag tijdens de regiofinale van de First Lego League tegen 19 andere schoolteams. Wereldwijd deden er 200.000 kinderen uit 55 verschillende landen mee aan de internationale techniekwedstrijd.

 

Tijdens de regiofinale voerden leerlingen met hun Lego robotmissies uit op speciale speeltafels. Met de missies verzamelden zij punten. De robot hadden de leerlingen van tevoren zelf gebouwd, geprogrammeerd en getest. De wedstrijd stond dit jaar in het teken van voedselproductie. Belangrijk was verder een presentatie van een onderzoek naar technische oplossingen die de leerlingen hadden bedacht rond het verbeteren van de voedselveiligheid. Bij het uitvoeren van beide onderdelen werd onder andere gekeken naar teamwork.

 

 

Teamwork is één van de pijlers van het Daltononderwijs op De Springplank. Er wordt veel aandacht besteed aan het spelen en werken in groepjes. Bij het bouwen, programmeren en onderzoeken, moesten leerlingen continue gezamenlijk plannen, uitvoeren, reflecteren en bijstellen. Goed naar elkaar luisteren en afstemmen is daarvoor ontzettend belangrijk. Met deze prijs hebben de leerlingen bewezen echte Daltonleerlingen te zijn en mochten zij een prachtige beker van Lego in ontvangst nemen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht