NIEUWS

Nieuws

Jasmijn schrijft modern sprookje over pesten en wordt verrast door Assepoester

(artikel uit de Stentor,Dik van Herwaarden )
Een sprookje met een modern jasje over pesten op school. Jasmijn Pansier (11) uit Emmeloord schreef het en was er één van de tien winnaars van de sprookjesschrijfwedstrijd van de Efteling mee. Vrijdag werd zij in haar klas van basisschool De Zevensprong compleet verrast door Assepoester.

En eigenlijk werd de hele Zevensprong aangenaam verrast. Dankzij Jasmijn mag iedereen een dagje naar de Efteling. En Jasmijn mocht voor het oog van de hele school op het schoolplein een stukje uit haar sprookje voorlezen. ,,Jasmijn heeft een prachtig sprookje geschreven'', zei Assepoester, erop wijzend dat de jury met onder andere tv-presentator Jochem van Gelder en schrijfster Simone van der Vlugt,niet uit de minsten bestond.
'Elvier' heet het sprookje dat Jasmijn schreef toen ze nog 10 was. 'Je bent goed zoals je bent' is de ondertitel. Het gaat over Elvier, geboren met vier vingers aan elke hand en vier tenen aan elke voet. En met te grote oren. Hij wordt gepest op school. Maar dan komt er een regenboog vol toverende kabouters. Die genezen Elvier en de jongen krijgt zelfs een vriendinnetje. Uiteraard heeft een sprookje een happy end.
 
(foto: Dik van Herwaarden) 
 
,,Ik dacht aan kinderen die op school worden gepest. Ik zei tegen mezelf: daar moet ik over schrijven'', vertelt Jasmijn, die veel schrijft en als grote doel heeft later schrijfster te worden. Dat zij één van de tien prijswinnaars zou zijn -de Efteling kreeg 2800 inzendingen- had zij nooit verwacht. ''Ik ben heel erg blij. Echt blij.''
Het sprookje van Elvier en dat van de negen andere winnaars dient als inspiratiebron voor het tweede deel van het boek De Sprookjessprokkelaar van de Efteling. Paul van Loon en prinses Laurentien schrijven het sprookjesboek dat in 2018 uitkomt.

Terug naar het nieuwsoverzicht