NIEUWS

Nieuws

Jan Terlouw onthult op de Ark een online lesmodule Wind voor NOP!

Jan Terlouw onthult op de Ark een online lesmodule Wind voor NOP!
 
Op 10 maart is de online lesmodule Wind voor NOP! onthuld door (kinder)boekenschrijver en klimaatambassadeur Jan Terlouw. Deze lesmodule gaat over energie, duurzame energie en windenergie in het bijzonder en is ontwikkeld voor leerlingen van de groepen zes, zeven en acht van het basisonderwijs. Het is een initiatief van Windpark Noordoostpolder. Als belangrijke duurzame energiebron voor Nederland, beoogt het windpark hiermee een steentje bij te dragen aan voorlichting van de jeugd over het belang van duurzame energie.
“Voor alles wat leeft en beweegt is energie nodig. Tot nu toe haalden we die energie uit het verbranden van kolen, olie en gas. Daar moeten we mee ophouden, want er ontstaat grote schade door. Maar gelukkig zit er ook veel energie in de zon die nu schijnt en de wind die nu waait. Als we die energie gaan gebruiken kan de aarde mooi en groen blijven, ook voor later als de kinderen van nu zelf kinderen hebben”, aldus Jan Terlouw.
 
 
De onthulling vond plaats in groep zeven en acht op basisschool De Ark in Espel, een school gelegen nabij het windpark. Tineke Bruin, schooldirecteur: “Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met breed-maatschappelijke onderwerpen zoals duurzaamheid. Deze lesmodule over duurzame energie past hier goed bij. Het zijn drie overzichtelijke, concrete en gevarieerde lessen die ook inhoudelijk aansluiten op het curriculum van de groepen zes, zeven en acht. Aan de hand van de docentenhandleiding kunnen leerkrachten de lesstof eenvoudig zelf in de klas behandelen”. Naast aandacht voor duurzaamheid in de lessen, beoogt de school duurzaamheid ook in de praktijk te brengen. Zo heeft de school deze week zonnepanelen op het dak gekregen.

Wind voor NOP - onthulling 10 maart 2017 from Klaas Eissens on Vimeo.

 
Ga naar de lesmodule: Wind voor NOPTerug naar het nieuwsoverzicht