NIEUWS

Nieuws

Groep 5/6 Mariabasisschool door naar de landelijke finale schoolvoetbal in Zeist !

Het avontuur van het jongens 7-tal van groep 5/6 van de Mariabasisschool uit Marknesse begon op woensdag 13 april. De jongens wonnen daar het schoolvoetbaltoernooi en mochten door naar de regio-kampioenschappen. Ook daar werden de wedstrijden glansrijk gewonnen. En dus stonden op 1 juni de Schoolvoetbal-kampioenschappen voor District Noord (in Jubbega) op het programma.
Op papier leek de eerste wedstrijd de moeilijkste wedstrijd te worden maar mede door 2 eigen doelpunten van de Eek de Haan school wonnen we vrij gemakkelijk met 4-1. De voetballers droomden dan ook al van het heilige gras in Zeist, maar werden we door It Partoers snel uit de droom geholpen, waardoor de jongens vrij snel 2-1 achter kwamen. Door goed samenspel en een prachtig doelpunt wonnen we uit eindelijk nipt de wedstrijd.


Voor de laatste wedstrijd was een gelijkspel genoeg. Hierdoor zochten we niet meer de aanval en speelden de jongens op safe door veel ballen terug te spelen op hun keeper. Op het tandvlees werd er nog een laatste sprint uitgeperst en wonnen we de wedstrijd in de laatste minuut. (4-1 tegen Eek de Haanschool, 4-3 it Partoers en 1-0 t Kompas).
Het team van de Mariabasisschool bestaat uit; Lars Heddes, Olivier Schwab, Sem v.d. Lee, Marc de Jong, Toon Elswijk, Bas van Dijk, Rieke v.d. Berg, Stijn Heddes en Mexx de Boer. Coach; Jorn Strijk. Op 22 juni reist dit team af naar Zeist om deel te nemen aan het Nederlandse Kampioenschap Schoolvoetbal.

Terug naar het nieuwsoverzicht