NIEUWS

Nieuws

Feest!

Ruim 430 collega’s liepen vrijdag 18 januari aan het begin van de avond het Voorhuys binnen. Met een ferme handdruk werd iedereen persoonlijk welkom geheten door het college van bestuur. Het was de start van een avond met een lach en een traan, enthousiasme, trots en een dosis zelfspot.

 
De geschiedenis en de toekomst
Leo Breukel trapte af met mooie woorden over toen en nu. “Want als je wilt weten waar je heen gaat, moet je weten waar je vandaan komt.” Hij vertelde over de geschiedenis van de polder, de verzuiling, het ontstaan van (fusie)scholen en het ontstaan van Aves. Niels Strolenberg nam het woord van hem over. De voorzitter van de raad van toezicht had een bevlogen verhaal over de Apollo 13. Een onvergetelijke reis die naast doorzettingsvermogen ook samenwerking vergde van de bemanning. “Ook de ruimtereis onderwijs vraagt om een route die we samen bepalen.”

 
Niets is onmogelijk, als je ideeën de ruimte geeft
Ook wethouder Hans Wijnants van de gemeente Noordoostpolder sprak de zaal vol collega’s toe. Hij feliciteerde iedereen, want de fusie is absoluut een buitengewone prestatie. Zelfs in Den Haag is het opgevallen. Zijn slotwoorden: “Zorg dat de kinderen gaan pionieren en blijven jullie hetzelfde doen!” Kristiaan Strijker keek vooruit en benadrukte nogmaals de positie van de kinderen. Zij en hun mogelijkheden staan centraal. Collega’s en leerlingen lieten in een nieuw promotiefilmpje zien en horen waar Aves voor staat. “Met Aves liggen de kansen voor het oprapen, laten we die samen met beide handen aangrijpen!”

 
Waarom onderwijs?
Daarna gaf Jos Timmermans het podium aan cabaretier Kees van Amstel. Hij kreeg de zaal in beweging met het op de hak nemen van het zowel het CvB, de scholen, de leerkrachten alsook het onderwijs zelf. Als leerkracht in het middelbaar onderwijs wist hij de juiste zaken aan te stippen om het publiek te laten schaterlachen. Feilloos beschreef hij momenten in het leven van een leraar die soms zijn leerlingen wel achter het behang kan plakken, maar dat diezelfde momenten er ook voor zorgen dat je het meest unieke beroep van de wereld hebt. 
 
 
Voeten van de vloer
De avond werd afgesloten met een bruisend feest onder de begeleidende klanken van de band Alice Springs. De dansvloer stond vol en aan de statafels troffen vele collega’s elkaar. De avond werd gevuld met gezelligheid en eindigde pas na de laatste tonen van de band.
 
 
5000 kinderen vieren mee
Voor de kinderen staat de fusie wat meer op afstand. Van het samengaan van Aves en SCPO hebben zij geen weet gehad. Maar een feestje vier je samen, dus worden ook zij betrokken bij de kick-off van Aves. Ieder kind kreeg een goodiebag met daarin de algemene informatie van Aves, een speciaal fusiemagazine voor de ouders én een vogelhuisje. Dat laatste cadeau staat natuurlijk symbool voor de betekenis van de naam Aves en is ook gekoppeld aan de pay-off: Jouw plek bij ons.

Terug naar het nieuwsoverzicht