NIEUWS

Nieuws

Een speelbos voor OBS De Driesprong

Gekke avonturen in de jungle en slingeren aan lianen. Balanceren op het hoogste koord van Marknesse en een nieuwe wereld ontdekken achter de geheime doorgang. Spelen in de natuur stimuleert de creatieve en ondernemende geest van ieder kind. Dat ziet directeur Inge Aben van OBS De Driesprong graag. Sinds half november kan dat ook echt in een heus speelbos naast de school. En de kinderen zijn er maar wat trots op! 
 
Met vier houten speeltoestellen, een haag van takken, een tunnel en diverse speelhoekjes in de tuin is het speelbos een ware belevenis voor de kleine én grote kinderen. “De eerste dagen namen ze allemaal de tijd om het speelbos te verkennen. In een treintje wachtend op elkaar en met een grote glimlach op het gezicht”, zegt Inge Aben. “Het bos ligt helemaal in lijn met onze kernwaarden. We geven kinderen graag de ruimte om ondernemend te zijn en hun eigen ideeën te creëren. Hoe mooi is het dat ze dat nu in een echt speelbos kunnen doen”.
 
Jurre: ‘’Ik kan er zo lekker klimmen en kunstjes doen. Ik houd daar zo van en nu kan het gewoon op school’’.
Romy: ‘’Het is zo leuk dat je alles achter elkaar kan doen en niet op de grond hoeft te staan’’.
Anniek en Iris: ‘’We vinden het super leuk! Zeker nu het nieuw is! Het is een stuk natuurlijker, het past goed bij de school’’.
 
Betrokken ouders
Het plan voor een speelbos stond al langer op de agenda. En soms hebben dingen gewoon een zetje nodig. Samen met de activiteitenvereniging en ouders werden in het voorjaar zaken op papier gezet en kwam het plan in beweging. Begin november staken betrokken ouders maar liefst twee zaterdagen de handen flink uit de mouwen. Door de grond vrij te maken van struiken, planten en tegels maakten ze het terrein naast de school ‘speelbosproof’. De speeltoestellen werden geplaats en daarna werd de grond voorzien van houtsnippers. Tot slot werd de sfeer van het bos doorgetrokken naar het schoolplein met diverse plantenbakken. “Door samenwerking en betrokkenheid van ouders en lokale ondernemers bereikten we dit prachtige resultaat”, aldus Inge.
 
De start van een ‘nieuwe look
De Driesprong gaat met het speelbos een nieuwe fase in. Vanaf volgend jaar krijgt de school een compleet nieuw jasje, van binnen en van buiten. “De komende tijd staat er dus nog veel meer te gebeuren. Op De Driesprong hebben we oog voor ieder kind en mogen ze helemaal zichzelf zijn. Ons speelbos is daar de perfecte plek voor. Daar kunnen we vanaf nu allemaal genieten van magische avonturen!”.
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht