NIEUWS

Nieuws

Een nieuwe school in Creil!

In Creil gaan, per 1 augustus 2015, KBS Jan Roothaan en ODS de Springplank fuseren. Beide scholen gaan verder onder een nieuwe naam. Graag informeren we alle medewerkers van Aves over onze nieuwe naam.

Uitgangspunten voor de keuze van een goede naam waren: de (symbolische) betekenis, de klank, is de naam uniek en is de naam niet gelijk duidelijk waardoor je hem uit mag leggen aan belangstellenden. Leerlingen, ouders en teamleden hebben meegedacht over de nieuwe naam van de school.

Volgend jaar gaan we verder onder de naam:

Samenwerkingsschool Fondali

Een bijzondere naam voor een opmerkelijke school, met opvallend onderwijs!

Fondali is Italiaans voor zeebodem. De zeebodem is in de polder de basis waarop wij leven, waarop wij bestaan. Op de basisschool wordt de basis voor het leren en leven nu en in de toekomst gelegd. De zeebodem geeft een vaste voet onder de grond, zo ook onze school die iedere leerling een vaste voet onder de grond geeft. De eerste jaren zetten de leerlingen hun stapjes in de vertrouwde en veilige omgeving. Na acht jaar zullen ze hun eigen koers kiezen en verdere stappen in hun leven zetten “de wijde (vooreerst nog polder-) wereld in!”

Als extra toelichting willen we graag nog vermelden dat deze naam is ingezonden door een teamlid van de scholen.

Terug naar het nieuwsoverzicht