NIEUWS

Nieuws

De GMR van Aves wint landelijke prijs

Woensdagmiddag kwart voor één rijden we weg uit Emmeloord. Wij Wendy en Annemieke; twee afgevaardigden van de GMR. Het is voor ons een bijzonder reisje want we gaan naar Den Haag. We zijn uitgenodigd door Nico Foppen van NKO (Nederlands Oudervereniging Katholiek Onderwijs). Twee uur later parkeren wij de auto op onze gereserveerde parkeerplaats onder Hogeschool InHolland.

 

De oorsprong van deze uitnodiging begon bij een uitdaging om mee te doen aan een wedstrijd om het meest oudervriendelijk jaarverslag te schrijven en deze in te sturen naar het NKO. Dit jaarverslag zou dan beoordeeld worden door een ouderjury en een vakjury. Begin september kregen we het bericht dat we bij de eerste drie winnaars uit waren gekomen!

 

 

Aan de uitreiking van de prijzen voor de jaarverslagen zat ook een kort programma vast. Michel Rog van het CNVO hield een kleine toespraak. Een kort, leuk en herkenbare stukje. CDA-Tweede-Kamerlid Jack Biskop hield een minisymposium over een wetswijziging betreffende de vrijwillige ouderbijdrage. Het vlotte verhaal werd opgevolgd door vele kritische vragen en opmerkingen. Een interessante discussie vond plaats tussen de vele aanwezigen die allemaal zo hun eigen belangen probeerden te verduidelijken. Je merkt dan dat allerlei mensen op hun eigen plek passie hebben voor hun werk. Mooi om te horen hoe een ieder voor een breder publiek dan zichzelf probeert op te komen, want we praten hier over het onderwijs. Na een flinke discussie was het dan toch tijd om over te gaan op de oudervriendelijke jaarverslagen.


Er waren twee eervolle vermeldingen en drie prijswinnaars. Alle waren al geweest, behalve de eerste prijs. Die ging dan toch naar de GMR uit Emmeloord van Aves. Trots zijn Wendy en ik naar voren gegaan om de bloemen en de prijs (o.a. Een cursus op maat verzorgd door het NKO) in ontvangst te nemen. We hoopten door deel te nemen aan deze wedstrijd ons volgend verslag te verbeteren door alle punten die bij de beoordeling van de wedstrijd genoteerd zouden worden, mee te nemen in het nieuwe verslag. We kwamen echter uit bij de eerste prijs waar we natuurlijk heel blij mee zijn. En... er stonden nog wel drie verbeterpuntjes in de beoordeling. Dus wie weet wordt volgend jaar het verslag nog beter.

 

Een paar uur later rijden wij, Annemieke en Wendy, met een voldaan en fijn gevoel terug naar Emmeloord. Met een patatje op schoot, een mooie oorkonde en een bos bloemen in de achterbak, al na genietend van onze mooie prijs...

 

bekijk hier het jaarverslag

Terug naar het nieuwsoverzicht