NIEUWS

Nieuws

'De Albertschweitzer’ eten

Leerlingen van de Albert Schweitzerschool in Emmeloord hebben met ‘De Albertschweitzer’ het lekkerste broodje gemaakt voor ‘t Voorhuys in Emmeloord.

Ruim 40 recepten voor broodjes werden ingestuurd naar “Vraag het VOS”, de website voor creatieve talentvolle kinderen van stichting AVES. Vijf leerlingen uit groep 5 van de Albert Schweitzerschool wonnen de opdracht met hun smakelijke lekkernij. Het broodje: De Albertschweitzer, een gezond broodje met heerlijke seizoenproducten staat van 28 mei tot en met 2 juni op de menukaart bij ‘t Voorhuys.
 
 
Stichting AVES heeft de afgelopen jaren innovatiebudget beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van innovatieve ideeën.
Sinds een paar maanden is er een website www.vraaghetvos.nl, ontwikkeld door een leerkracht van de Albert Schweitzerschool en beschikbaar voor alle scholen in de Noordoostpolder.
Vraag het VOS wil basisschoolleerlingen mee laten denken over duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en gezondheid voor bedrijven, instellingen en organisaties in de Noordoostpolder.
Bedrijven kunnen via deze weg hun vakgebied promoten en interesse opwekken voor hun bedrijf. Leerlingen bouwen kennis op over bedrijven en instellingen in de Noordoostpolder.
‘t Voorhuys vroeg om het lekkerste broodje te maken.

Terug naar het nieuwsoverzicht