NIEUWS

Nieuws

Daltonschool De Springplank Creil twee weken in teken van Beeld en Geluid

Creil- De afgelopen twee weken hebben de leerlingen van de openbare daltonschool ‘De Springplank’ gewerkt aan het schoolproject ‘Beeld en Geluid’. De wereld verandert snel en de media ook. Met het schoolproject wil de school bewust aandacht besteden aan het feit dat de leerlingen van nu opgroeien binnen deze digitale revolutie. Tijdens het schoolproject hebben de leerlingen zowel geleerd over het verleden, heden en toekomst op mediagebied.

 

De school was tijdens het schoolproject ingericht als een waar museum, waarbij leerlingen en ouders een reis door de tijd konden maken. Alle materialen hiervoor werden aangeleverd door kringloopwinkel ‘Het Goed’ te Emmeloord. Het project werd op maandagochtend 28 oktober muzikaal en feestelijk geopend door ‘De SfeerCompany’ uit Emmeloord. Op het plein en in de groepen werd er volop gezongen en gedanst.

 

 

Tijdens het schoolproject ‘Beeld en Geluid’ ontdekten de leerlingen bij de lessen en excursies de spannende wereld van de media en gingen daarbij actief aan de slag. Er werden bijvoorbeeld zelf filmpjes en foto’s gemaakt en bewerkt en er vond een excursie naar het Museum voor Beeld en Geluid te Hilversum plaats. Op donderdagavond 7 november hebben de leerlingen hun werk aan de ouders gepresenteerd. Het project wordt vrijdag afgesloten door met alle leerlingen van de school een bezoek aan de bioscoop te brengen, waarbij de leerlingen na een rondleiding samen hebben genoten van een leuke film.

Terug naar het nieuwsoverzicht