NIEUWS

Nieuws

Ben jij mediawijs?

Ben jij mediawijs?

RUTTEN – Ben jij mediawijs? ‘Jazeker’, zegt groep 7/8 van de Paulusschool in Rutten. Woensdag kregen de leerlingen in het kader van de week van de mediawijsheid een workshop van Saskia Vink van Buro ‘Stevig op je pootjes’.

Vingers gingen gelijk de lucht in bij de eerste vraag: ‘Wat is social media?’ De helft van de leerlingen maakt gebruik van WhatsApp en een iets kleiner deel van Facebook.

 

In de workshop wordt ingegaan op de gevaren van social media. Iemand kan zich anders voordoen, dan hij is. En hoe je je privacy-instellingen goed kunt instellen. Sommige kinderen hebben een makkelijker oplossing dan de juf. Andere kinderen hebben nog nooit gehoord van privacy-instellingen, maar geven aan wel gebruik te gaan maken van deze mogelijkheden.

 

In groepjes wordt er nagedacht over stellingen als ‘iemand online beledigen is erger, dan iemand persoonlijk beledigen’. Meningen zijn verdeeld. De klas is betrokken en doet goed mee in de interactieve workshop. Ze zijn het er over eens dat social media leuk hoort te zijn, dus je er goed over na moet denken wat je wel en wat je niet deelt.

 

July Mutsaers uit groep 7 vond de gastles interessant. ‘Ik heb geleerd dat ik niet zo maar iemand aan een WhatsApp groep toe moet voegen en dat iemand die pest geblokkeerd kan worden. Als het nodig is, ga ik dat zeker doen’.

Terug naar het nieuwsoverzicht