NIEUWS

Nieuws

AZS De Wissel in Luttelgeest is Excellente school

Als eerste asielzoekersschool in Nederland ontving De Wissel in Luttelgeest vanochtend het predicaat Excellente school uit handen van mevrouw Meis, jurylid vanuit het ministerie van onderwijs.
De Wissel geeft les aan kinderen van het asielzoekerscentrum en nieuwkomers in Nederland. Zij gaan voor een goede vertrouwde basis. De kinderen krijgen een stevige basis Nederlands taal aangeboden en ook de Nederlandse cultuur neemt in de dagelijkse onderwijspraktijk een grote plaats in. Alles om de kinderen voor te bereiden op een volwaardige plek in de Nederlandse maatschappij.

Veiligheid en vertrouwen spelen naast de Nederlandse taal en cultuur een grote rol. Pas als de leerlingen, allemaal met een andere achtergrond, een ander verhaal en een ander schoolverleden, zich veilig voelen kan het leren beginnen.
Het team is volledig ingespeeld om de leerlingen zo snel mogelijk een veilige basis te bieden en  kan het leren van de Nederlandse taal en cultuur direct  starten.
De beide directieleden, Ella van Essen en Sandra van der Tempel, ontvingen vanochtend het predicaat in het bijzijn van de wethouder en de voorzitter van het college van bestuur en natuurlijk alle teamleden en kinderen. Er werd gezongen en alle kinderen kregen een heerlijke traktatie en een petje. Een petje om het welbekende gezegde “we nemen het petje voor je af” uit te beelden, De Wissel is niet goed maar heel goed, De Wissel is een  excellente school.
We nemen ons petje af voor AZS De Wissel, onderdeel van stichting Aves, de school voor een goede vertrouwde basis waarbij kinderen vanuit het asielzoekerscentrum in korte tijd de Nederlandse taal en cultuur leren.

Bekijk hier het juryrapport.

Terug naar het nieuwsoverzicht