NIEUWS

Nieuws

Avesdag in het teken van ontmoeten

In Emmeloord vond op 10 april de jaarlijkse Avesdag plaats. Alle personeelsleden van Aves, stichting voor primair onderwijs, werden om half twee op één van de Emmeloordse scholen van Aves verwacht. Gastvrij werd iedereen ontvangen, waarna men kon genieten van een heerlijke lunch.

 

 

Hella van der Wijst, bekend van het TV programma De Wandeling en Brandpunt, liet vervolgens  via een filmpje weten wat de bedoeling was. Een wandeling maken naar een andere Emmeloordse school van Aves. Niet zomaar wandelen, maar wandelen met twee collega’s van een andere school dan de school waar je zelf werkzaam bent. Onderweg pratend over collega’s die je inspireren in het onderwijs, over de manier waarop je zelf collega’s inspireert en de wijze waarop we met elkaar inspirerend blijven voor kinderen. Dit leidde tot prachtige gesprekken.

 

 

De wandeltocht werd na een lichte versnapering bij de volgende school, voortgezet richting ‘t Voorhuys. Daar werd volgens de jaarlijkse terugkerende traditie “de Veer “ uitgereikt. Dit prachtig stukje marmer met daarop de vleugels uit het logo van Aves, wordt uitgereikt aan één of meerdere personeelsleden die iets bijzonders hebben gedaan in het afgelopen jaar.

 

 

Dit jaar ging “de Veer” naar oecumenische basisschool De Ark. Deze academische basisschool in Espel won dit jaar de Nationale Onderwijsprijs met een natuurpad. Een terechte erkenning dus.

De winnaars van “de Veer” van vorig jaar mochten een geldbedrag van € 1000,- uitreiken. Zij schonken dit bedrag aan Kika, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht