NIEUWS

Nieuws

AVES, een dijk van een stichting

De scholen van Aves houden op woensdagmorgen 9 maart, van 9.00 uur tot 11.30 uur, open dag. In de Noordoostpolder, Kampen en Vollenhove worden ouders, familie en andere belangstellenden van harte welkom geheten om een kijkje te nemen in onze scholen. In de dagelijkse praktijk zult u kunnen zien op welke manier alle Aves scholen kwaliteit en talentontwikkeling vormgeven. U kunt de school in bedrijf zien door lessen bij te wonen, met leerkrachten te praten en uw vragen te stellen.

 

 

Stichting Aves is nu ruim een jaar actief. In december 2010 vond de opening van het bestuurskantoor in Emmeloord plaats. Dit monumentale gebouw aan de Jasmijnstraat, dat in 1948 werd gebouwd door de Dienst der Zuiderzeewerken, is prachtig verbouwd. Aves kreeg het vertrouwen van de Raad van Toezicht om te mogen investeren en een toekomstvisie te realiseren. De historisch karakteristieke eigenschappen die het gebouw kenmerken, ramen, bogen en torentje, hebben zowel binnen als buiten een duidelijke plek gekregen. Daarbij is gekozen voor het accentueren van bestaande kenmerken en  is met nieuwe onderdelen het historisch besef ook verder uitgebreid.

 

Dijk

Het torentje van het gebouw bijvoorbeeld, is prachtig gerestaureerd en omrand met de oorspronkelijke bestrating in de vorm van de toren. In alle ruimtes is gekozen voor een aankleding met grote foto’s van karakteristieke vergezichten uit de polder en Kampereiland. Kroon op het werk is een dijkje dat buiten is aangelegd. Het is gemaakt van basaltblokken, die vroeger al gebruikt werden bij de inpoldering van de Noordoostpolder.

De dijk staat symbool voor Aves. De Avesscholen  leggen in 8 jaar een stevig fundament voor de vervolgopleidingen van hun kinderen.  

 

 

 

   

De verschillende scholen waarborgen de verscheidenheid aan identiteitsgebonden onderwijs in alle kernen van de Noordoostpolder, Kampen en Vollenhove . Met een open blik naar de maatschappij en met respect voor de eigenheid van kinderen, ouders en leraren, wijst Aves de weg naar een evenwichtige ontplooiing van haar leerlingen en de ontwikkeling van ieders talent. Kwaliteit is daarbij vanzelfsprekend, getuige de goede resultaten waar de aangesloten scholen al jaren om bekend staan.

 

  

 

Onder het motto ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’, maken de scholen van Aves werk van het ontwikkelen van elk kind afzonderlijk en vanzelfsprekend ook van talentontwikkeling bij leerkrachten en management. Dit doet Aves op een sprankelende, eigentijdse, verbindende en evenwichtige wijze.

 

  

 

We hopen u  9 maart te mogen verwelkomen op één of meerdere van onze Avesscholen.

Terug naar het nieuwsoverzicht