NIEUWS

Nieuws

NIEUWS

Een speelbos voor OBS De Driesprong

Gekke avonturen in de jungle en slingeren aan lianen. Balanceren op het hoogste koord van Marknesse en een nieuwe wereld ontdekken achter de geheime doorgang. Spelen in de natuur stimuleert de creatieve en ondernemende geest van ieder kind. Dat ziet directeur Inge Aben van OBS De Driesprong graag. Sinds half november kan dat ook echt in een heus speelbos naast de school. En de kinderen zijn er maar wat trots op! 
 
Met vier houten speeltoestellen, een haag van takken, een tunnel en diverse speelhoekjes in de tuin is het speelbos een ware belevenis voor de kleine én grote kinderen. “De eerste dagen namen ze allemaal de tijd om het speelbos te verkennen. In een treintje wachtend op elkaar en met een grote glimlach op het gezicht”, zegt Inge Aben. “Het bos ligt helemaal in lijn met onze kernwaarden. We geven kinderen graag de ruimte om ondernemend te zijn en hun eigen ideeën te creëren. Hoe mooi is het dat ze dat nu in een echt speelbos kunnen doen”.
 
Jurre: ‘’Ik kan er zo lekker klimmen en kunstjes doen. Ik houd daar zo van en nu kan het gewoon op school’’.
Romy: ‘’Het is zo leuk dat je alles achter elkaar kan doen en niet op de grond hoeft te staan’’.
Anniek en Iris: ‘’We vinden het super leuk! Zeker nu het nieuw is! Het is een stuk natuurlijker, het past goed bij de school’’.
 
Betrokken ouders
Het plan voor een speelbos stond al langer op de agenda. En soms hebben dingen gewoon een zetje nodig. Samen met de activiteitenvereniging en ouders werden in het voorjaar zaken op papier gezet en kwam het plan in beweging. Begin november staken betrokken ouders maar liefst twee zaterdagen de handen flink uit de mouwen. Door de grond vrij te maken van struiken, planten en tegels maakten ze het terrein naast de school ‘speelbosproof’. De speeltoestellen werden geplaats en daarna werd de grond voorzien van houtsnippers. Tot slot werd de sfeer van het bos doorgetrokken naar het schoolplein met diverse plantenbakken. “Door samenwerking en betrokkenheid van ouders en lokale ondernemers bereikten we dit prachtige resultaat”, aldus Inge.
 
De start van een ‘nieuwe look
De Driesprong gaat met het speelbos een nieuwe fase in. Vanaf volgend jaar krijgt de school een compleet nieuw jasje, van binnen en van buiten. “De komende tijd staat er dus nog veel meer te gebeuren. Op De Driesprong hebben we oog voor ieder kind en mogen ze helemaal zichzelf zijn. Ons speelbos is daar de perfecte plek voor. Daar kunnen we vanaf nu allemaal genieten van magische avonturen!”.
 

 

Lees verder

Overeenstemming integraal huisvestingsplan

Gemeente en onderwijs hebben overeenstemming mbt een integraal huisvestingsplan. De besturen van het onderwijs zijn erg blij met dit plan om te investeren in de onderwijsgebouwen. De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren.

Lees verder

De Wending Bant schenkt 422 euro aan Forza4Willem

BANT De kerstmarkt op sws De Wending in Bant heeft 422 euro opgeleverd. Het geld is maandagochtend op de school in Bant overhandigd aan Marius de Vries van team Forza4Willem.
 
Dat gebeurde tijdens de traditionele Nieuwjaarsproost met ouders en leerlingen. Het goede doel was een idee van Daan de Vries uit groep 4. Join4energy een stichting die zich inzet voor kinderen met een ernstige energiestofwisselingsziekte. ‘Omdat mijn neefje ziek is en er een drankje gemaakt moet worden waar veel geld voor nodig is’ waren de woorden die Daan tijdens de opening van de markt dapper door de microfoon sprak. Team Forza4Willem zet zich in om de stichting te sponsoren. De kinderen van De Wending hebben hier met de kerstmarkt aan mee geholpen.
(bron De Noordoostpolder)
 

Lees verder

Kerstbingo tijdens stakingsactie

Ineke Hendriks, IB--er van de Mgr. Zwijsenschool en de Dr. Schaepmanschool heeft tijdens de landelijk stakingsdag een kerstbingo gedraaid in een wooncomplex voor senioren.

Lees verder

Aves scholen dicht op landelijke stakingsdag 12 december 2017

In verband met de landelijke stakingsdag voor het basisonderwijs gaan ook alle Avesscholen dicht op dinsdag 12 december 2017.
Met de brief van 23 november 2017 heeft het bestuur deze actie al aangekondigd.
 
 
In de loop van dinsdagmiddag 5 december werd duidelijk dat de regering geen verdere handreiking doet naar het primair onderwijs en werd de staking afgekondigd door de Actiegroep PO-in actie, de vakbonden en de PO-raad. Vandaag of morgen zullen de Avesscholen een brief naar de ouders van de school sturen.
Wij begrijpen dat het voor u als ouders erg vervelend is. Ook wij zien het graag anders, maar gezien het belang voor goed onderwijs en voldoende personeel in de toekomst vragen we toch uw begrip voor de actie.

Lees verder

Onderzoek samenwerking

Twee stichtingen met hart voor primair onderwijs. Een gezamenlijk maatschappelijk doel.
Handelen vanuit verbinding en elkaar versterke. Efficiëntie. Denken in kansen en duurzaamheid.

Lees verder

Onderzoek samenwerking

De Regenboog Ens aangepast aan onderwijs

ENS – Wethouder Hans Wijnants heropende maandagochtend geholpen door Gabrysia Sierkowska (12) en Thomas Hessels (4) de vernieuwde openbare basisschool De Regenboog in Ens.
 
Het schoolgebouw ademde tot voor kort nog de sfeer van de jaren tachtig uit met louter klaslokalen. ‘En dat past natuurlijk niet meer bij het huidige onderwijs’, vertelt directeur Francien Soeter. Leerlingen op De Regenboog krijgen ‘s ochtends klassikaal les in de kernvakken, maar kunnen ‘s middags zelf aan de slag op het gebied van wereldoriëntatie. In groepjes dan wel zelfstandig kunnen ze nu aan de slag op diverse werkplekken in de school, waarbij een groter lesplein het nieuwe hart van de Regenboog is. Ook de 3D-printer op de school heeft een prominente plek gekregen en verder zijn de lokalen voorzien van frisse kleuren. ‘Het is erg mooi en kleurrijk geworden’, vindt Soeter. De oudste en de jongste van de 46 leerlingen tellende school kregen de eer om de wethouder maandag te helpen. Voor de leerlingen was er een fotospeurtocht en groep 8 leidde nieuwsgierige ouders en grootouders rond.
 
 
(bron: De Noordoostpolder)

Lees verder

Aves ziet het ruim

EMMELOORD – Voorzien van een opgeladen tablet en smartphone trokken ruim 300 leerkrachten en personeelsleden, woensdag 24 mei , naar ’t Voorhuys voor de jaarlijkse Avesdag. Aves is de stichting voor primair onderwijs in de Noordoostpolder, Kampen en Vollenhove. Ditmaal stond de dag in het teken van Wetenschap en Techniek, een belangrijk onderwerp voor het onderwijs, dat op dit moment grote ontwikkeling doormaakt. In zijn inleiding confronteerde voorzitter Leo Breukel het publiek met de uitkomst van een door Aves uitgezette ‘phising male’, een nepmail waarin op slinkse wijze naar een wachtwoord wordt gevraagd. Dit in het kader van de wet op bescherming persoonsgegevens. Ruim twee-derde van de leerkrachten liet zich beetnemen.
Het middagprogramma bestond uit een ruim aanbod aan workshops, allemaal in het kader van ICT, wetenschap en techniek. Diverse Avesscholen presenteerden hun voortgang op dit terrein.

Lees verder

Zonnepanelen op De Ark

Onder het genot van de warme zon heeft De Ark de zonnepanelen feestelijk geopend. “We zijn heel blij met de zonnepanelen op het dak, omdat ze zorgen voor groene energie. De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten deze om in groene stroom. Die stroom kunnen we weer gebruiken om bijvoorbeeld de lampen in school te laten branden. Het allermooiste is dat de zon nooit weg gaat. De zon vervuilt het milieu niet en is veilig. Daarom is het duurzame energie: het is er altijd en het is goed,” aldus  juf Tineke en Malon uit groep 8. De kinderen hebben een zonnedans (energiedans) gedaan. Vera van den Bemt heeft de school als eerste ‘zonneschool’ in het zonnepanelenproject een gevelbordje overhandigd. Daarop bracht iedereen een toast uit op nog vele jaren groene energie.

Lees verder

Jasmijn schrijft modern sprookje over pesten en wordt verrast door Assepoester

(artikel uit de Stentor,Dik van Herwaarden )
Een sprookje met een modern jasje over pesten op school. Jasmijn Pansier (11) uit Emmeloord schreef het en was er één van de tien winnaars van de sprookjesschrijfwedstrijd van de Efteling mee. Vrijdag werd zij in haar klas van basisschool De Zevensprong compleet verrast door Assepoester.

En eigenlijk werd de hele Zevensprong aangenaam verrast. Dankzij Jasmijn mag iedereen een dagje naar de Efteling. En Jasmijn mocht voor het oog van de hele school op het schoolplein een stukje uit haar sprookje voorlezen. ,,Jasmijn heeft een prachtig sprookje geschreven'', zei Assepoester, erop wijzend dat de jury met onder andere tv-presentator Jochem van Gelder en schrijfster Simone van der Vlugt,niet uit de minsten bestond.
'Elvier' heet het sprookje dat Jasmijn schreef toen ze nog 10 was. 'Je bent goed zoals je bent' is de ondertitel. Het gaat over Elvier, geboren met vier vingers aan elke hand en vier tenen aan elke voet. En met te grote oren. Hij wordt gepest op school. Maar dan komt er een regenboog vol toverende kabouters. Die genezen Elvier en de jongen krijgt zelfs een vriendinnetje. Uiteraard heeft een sprookje een happy end.
 
(foto: Dik van Herwaarden) 
 
,,Ik dacht aan kinderen die op school worden gepest. Ik zei tegen mezelf: daar moet ik over schrijven'', vertelt Jasmijn, die veel schrijft en als grote doel heeft later schrijfster te worden. Dat zij één van de tien prijswinnaars zou zijn -de Efteling kreeg 2800 inzendingen- had zij nooit verwacht. ''Ik ben heel erg blij. Echt blij.''
Het sprookje van Elvier en dat van de negen andere winnaars dient als inspiratiebron voor het tweede deel van het boek De Sprookjessprokkelaar van de Efteling. Paul van Loon en prinses Laurentien schrijven het sprookjesboek dat in 2018 uitkomt.

Lees verder

11 dorpenloop; mooi debuut voor Aves!

Zaterdag 8 april vond de 11 dorpenloop plaats. Aves deed voor het eerst mee met een team enthousiaste lopers van verschillende scholen. Aan het evenement deden 77 teams mee en Aves eindigde op de 46e plaats. Wij zijn erg blij met dit resultaat en zijn er volgend jaar zeker weer bij!

Lees verder

Rapport bestuurlijke visitatie Aves

In het primair onderwijs is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de professionalisering van het bestuur. In 2010 is de Code Goed Bestuur vastgesteld door de leden van de PO-Raad, als leidraad voor het bestuurlijk handelen in het primair onderwijs. Versterking van de sector en zelfregulering zijn belangrijke doelen van deze code. In 2013 heeft de Commissie Meurs geadviseerd om de bestuurlijke kwaliteit verder te stimuleren door middel van bestuurlijke visitaties.
Dit rapport bevat de bevindingen van de visitatiecommissie die stichting Aves bezocht heeft voor een bestuurlijke visitatie.
In deze visitatierapportage bespreekt de visitatiecommissie haar bevindingen, eerst algemeen en daarna voor de vier hoofddomeinen. Het visitatierapport sluit af met enkele aanbevelingen.

Lees verder

Open school

Op woensdag 22 maart aanstaande laten de 23 basis- scholen van Aves in de Noordoostpolder, Kampen en Vollenhove zien wat ze allemaal te bieden hebben. En dat is veel. Een Aves school wil ontdekken waar kinderen goed in zijn en er uit halen wat er in zit. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. Dit doen we op een sprankelende, eigentijdse, verbindende en evenwichtige wijze, zodat talent echt vleugels krijgt, op een veilige school in de buurt die aansluit bij uw levensbeschouw¬ing. Komt u ook naar een van onze scholen om kennis te maken met ons onderwijs en om de sfeer te proeven? Wij heten u van harte welkom tussen 9.00 - 11.30 uur.

Lees verder

Jan Terlouw onthult op de Ark een online lesmodule Wind voor NOP!

Jan Terlouw onthult op de Ark een online lesmodule Wind voor NOP!
 
Op 10 maart is de online lesmodule Wind voor NOP! onthuld door (kinder)boekenschrijver en klimaatambassadeur Jan Terlouw. Deze lesmodule gaat over energie, duurzame energie en windenergie in het bijzonder en is ontwikkeld voor leerlingen van de groepen zes, zeven en acht van het basisonderwijs. Het is een initiatief van Windpark Noordoostpolder. Als belangrijke duurzame energiebron voor Nederland, beoogt het windpark hiermee een steentje bij te dragen aan voorlichting van de jeugd over het belang van duurzame energie.
“Voor alles wat leeft en beweegt is energie nodig. Tot nu toe haalden we die energie uit het verbranden van kolen, olie en gas. Daar moeten we mee ophouden, want er ontstaat grote schade door. Maar gelukkig zit er ook veel energie in de zon die nu schijnt en de wind die nu waait. Als we die energie gaan gebruiken kan de aarde mooi en groen blijven, ook voor later als de kinderen van nu zelf kinderen hebben”, aldus Jan Terlouw.
 
 
De onthulling vond plaats in groep zeven en acht op basisschool De Ark in Espel, een school gelegen nabij het windpark. Tineke Bruin, schooldirecteur: “Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met breed-maatschappelijke onderwerpen zoals duurzaamheid. Deze lesmodule over duurzame energie past hier goed bij. Het zijn drie overzichtelijke, concrete en gevarieerde lessen die ook inhoudelijk aansluiten op het curriculum van de groepen zes, zeven en acht. Aan de hand van de docentenhandleiding kunnen leerkrachten de lesstof eenvoudig zelf in de klas behandelen”. Naast aandacht voor duurzaamheid in de lessen, beoogt de school duurzaamheid ook in de praktijk te brengen. Zo heeft de school deze week zonnepanelen op het dak gekregen.

Lees verder

De Zevensprong plaatst zonnepanelen

Emmeloord - Openbare jenaplanschool De Zevensprong in Emmeloord is maandag, als eerste school in de polder, begonnen met het plaatsen van 152 zonnepanelen.
Hiermee wekt de school voldoende elektriciteit op voor ruim dertien huishoudens.
 

Lees verder

(Oud)directeuren De Zevensprong blikken terug op 40 jaar Jenaplanonderwijs


‘Ik verlang nog wel eens terug naar die pioniersjaren op de Zevensprong. Dan ruik ik de koffiegeur weer zoals altijd wanneer we om 8 uur verzamelden aan de leerkrachtentafel aan de Diezestraat. Jonge leerkrachten vol enthousiasme, vol plannen, vol warmte en liefde voor de kinderen, die iedere dag weer een ontdekkingstocht maakten met elkaar.’

Lees verder

ICT in het onderwijs

Voor dit item kwam het televisieprogramma LifestyleXperience opnames maken op OBS De Regenboog in Ens.
U kunt hier de opname terugkijken.

Lees verder

AZS De Wissel in Luttelgeest is Excellente school

Als eerste asielzoekersschool in Nederland ontving De Wissel in Luttelgeest vanochtend het predicaat Excellente school uit handen van mevrouw Meis, jurylid vanuit het ministerie van onderwijs.
De Wissel geeft les aan kinderen van het asielzoekerscentrum en nieuwkomers in Nederland. Zij gaan voor een goede vertrouwde basis. De kinderen krijgen een stevige basis Nederlands taal aangeboden en ook de Nederlandse cultuur neemt in de dagelijkse onderwijspraktijk een grote plaats in. Alles om de kinderen voor te bereiden op een volwaardige plek in de Nederlandse maatschappij.

Lees verder

ICT leskist op de Wending

De ICT leskist van Aves is door de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van SWS de Wending intensief gebruikt om te ontdekken hoe het is om te programmeren, in 3d te ontwerpen, een robot te besturen of te werken met een zogenaamd "green screen". Klik hier voor een impressie van de middag.

Lees verder

ICT leskist op de Wending

Daltonschool “De Fladderiep” uit Kraggenburg wint prijs

Het team van Daltonschool “De Fladderiep” uit Kraggenburg is bij de regiofinale van de Legoleague winnaar geworden van de Core Value Awards. Bij de First Lego League gaat het erom hoe je met behulp van techniek het leven van mensen of dieren kunt verbeteren. De kinderen hebben, in overleg met de boswachter, onderzocht in hoeverre je met het gebruik van legotechniek de oversteek van dieren in en om Kraggenburg veiliger kunt maken. En in deze opdracht zijn ze goed geslaagd.
 
 
Ook schreven ze een brief naar Gedeputeerde Staten van Flevoland om hun bevindingen onder de aandacht te brengen. Ook moest het team een legorobot programmeren, deze moest een vooraf vastgesteld parcours afleggen.
Met name de goede samenwerking, het enthousiasme en de zelfstandigheid van het team werd door de jury als positief beoordeeld.
 
 
Kernwaarden die ook heel goed passen bij de onderwijskundige uitgangspunten van de dorpsschool uit Kraggenburg.

Lees verder

Schenking van Aves is goed besteed

Januari 2016 ontvangt Stichting Help Onderwijs Papua 4.758,31 euro van stichting AVES. Stichting HOP financiert, sinds 2011, een onderwijsechtpaar voor het maken van lesmethodes voor rekenen en lezen op het niveau van de Papoea’s.

We willen u graag een overzicht geven van het programma en wat er is gedaan met de ontvangen gift.

In 2011 is begonnen met het schrijven van lesboeken die gericht zijn op de situatie in Papoea. De meeste leerkrachten en leerlingen kunnen namelijk niet overweg met de boeken die hoofdzakelijk geschreven lijken te zijn voor leerlingen op het goed ontwikkelde Java. In Papua spreekt men vooral stamtalen of anders een straatversie van het Indonesisch. Ouders zijn zelf vaak analfabeet en weten niet hoe ze  hun kinderen kunnen helpen. Tel daarbij op dat hier maar 12% van de kinderen naar de kleuterschool gaat en de nationaal geproduceerde lesmethodes ervan uit gaan dat kinderen al kunnen lezen en rekenen als ze in klas 1 (groep 3) instromen. Daar bovenop komt nog dat leerkrachten niet wordt aangeleerd hoe je een kind leert rekenen, schrijven en lezen. Al met al genoeg ingrediënten voor een onderwijskundige ramp.
 
Eéndaagse training aan 100 leerkrachten in het gebruik van de handleiding taal.
 
De provinciale overheid staat volledig achter onze boeken en beveelt het gebruik ervan aan om de leeruitkomsten te verbeteren. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan boeken voor groep 5. +Hiermee is er een brug gecreëerd naar de nationale onderwijsmethodes.
Ondertussen proberen we zoveel mogelijk leerkrachten te bereiken met het eerste deel van de lesmethode. Hiermee kunnen kinderen op een eenvoudige manier leren lezen. We trainen de  leerkrachten met de theoretische achtergrond van het leesproces en leren ze tegelijk aan hoe ze de handleiding kunnen gebruiken. In de handleiding staan 100 kant en klare lessen, inclusief werkbladen en toetsen. Het is al voldoende bewezen dat de kinderen hiermee in één semester kunnen leren lezen.
Voorkant handleiding

Stichting HOP heeft ingestemd met het verzoek om 1000 van deze handleidingen te drukken van het geldbedrag dat door stichting AVES is geschonken.
Ondertussen zijn er al ruim 300 verspreid. 100 stuks via  een training van de provinciale overheid aan 60 scholen in de minst ontwikkelde gebieden in Papua, ruim  100 aan evenzoveel pas afgestudeerde leerkrachten die een contract hebben getekend  om 2 jaar op dorpsscholen les te geven, 65 via een programma van een locale lerarenopleiding bedoeld om volwassenen te leren lezen en nog eens ruim 50 via andere trainingen. Al met al worden hiermee al duizenden kinderen bereikt.
 

 Nogmaals hartelijk dank voor jullie gift.

Lees verder

Paulusschool trots op tweede plaats Cultuurschool Flevoland

Rutten- De Paulusschool in Rutten is vanuit de Noordoostpolder genomineerd voor de verkiezing Cultuurschool Flevoland. Samen met twee genomineerde scholen uit Dronten en Almere werd op woensdag 2 november, tijdens de ‘dag van de cultuureducatie Flevoland’ de winnaar bekend gemaakt. Voorafgaand aan deze verkiezing werd op de scholen een introductiefilm gemaakt waarin de school haar culturele activiteiten kon laten zien en toelichten. De Paulusschool eindigde uiteindelijk als tweede. De school werkt nauw samen met Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Culturele Haven in Lelystad. In het juryrapport staat vermeld dat de school ‘sinds meerdere jaren sterk en structureel aan cultuureducatie werkt. Hiervoor is een stevig beleid neergezet en cultuureducatie is verankerd in het curriculum, onder meer in het samenbrengen van kunstvakken en andere vakgebieden zoals taal, rekenen, wereldoriëntatie, natuur en techniek. De school gaat nieuwe ontwikkelingen niet uit de weg.

Lees verder

Uitrol Surface tablets

Omdat het digitale werken ook binnen Aves een steeds grotere rol speelt is ervoor gekozen om alle leerkrachten te voorzien van een Microsoft Surface tablet.

Lees verder

De dag van de leraar

Woensdag 5 oktober was het “de dag van de leraar”.
Ook bij Aves werd hier dit jaar weer aandacht aan geschonken.
Voor elke medewerker was er een koektrommeltje met heerlijke koekjes.
Dit betekende dat op de dag ervoor het stafkantoor tijdelijk even werd gebruikt als koekjesfabriek.
Hier werden de koekjes ingepakt en de trommeltjes gereed gemaakt voor verzending naar de scholen.

Lees verder

Aves jaarverslag 2015

Binnen en buiten Aves is delen een belangrijke eigenschap. Het delen van kennis en ervaring. Het delen van vriendschap, vreugde én verdriet. Maar ook het delen van vertrouwen, dat kinderen en ouders hebben in de professionele werkwijze van Avesmedewerkers. Elke dag weer voelen wij dat vertrouwen.

Lees verder

Aves jaarverslag 2015

Groep 5/6 Mariabasisschool door naar de landelijke finale schoolvoetbal in Zeist !

Het avontuur van het jongens 7-tal van groep 5/6 van de Mariabasisschool uit Marknesse begon op woensdag 13 april. De jongens wonnen daar het schoolvoetbaltoernooi en mochten door naar de regio-kampioenschappen. Ook daar werden de wedstrijden glansrijk gewonnen. En dus stonden op 1 juni de Schoolvoetbal-kampioenschappen voor District Noord (in Jubbega) op het programma.
Op papier leek de eerste wedstrijd de moeilijkste wedstrijd te worden maar mede door 2 eigen doelpunten van de Eek de Haan school wonnen we vrij gemakkelijk met 4-1. De voetballers droomden dan ook al van het heilige gras in Zeist, maar werden we door It Partoers snel uit de droom geholpen, waardoor de jongens vrij snel 2-1 achter kwamen. Door goed samenspel en een prachtig doelpunt wonnen we uit eindelijk nipt de wedstrijd.

Lees verder

Meesterlijke Avesdag

Soms tref je een spreker die je raakt en je zomaar twee uur boeiend en humoristisch bezighoudt, zowel in je bovenkamer als in je hart. Marcel van Herpen is er zo een. Op dinsdag 17 mei  vermaakte hij de ruim driehonderd leerkrachten die naar de jaarlijkse Avesdag in ’t Voorhuys waren gekomen. ‘Welke leraar wil jij zijn’, was het thema van de dag. Van Herpen pleitte voor de noodzaak van een goede pedagogische relatie tussen leerkracht en kind als voorwaarde voor leren.

Lees verder

Vrolijk cadeautje voor de wijk

Aves is bezig al haar schoolgebouwen te moderniseren. Nieuwbouw van OBS De Keerkring was een buitenkansje. Ook buiten de Noordoostpolder is er bewondering voor het bijzondere gebouw.

Lees verder

Bericht van Stichting HoPe

Op 28 januari jongstleden heeft Stichting HoPe van Stichting Aves een donatie  euro 8.243 ontvangen. HoPe vrijwilligster Anja Eppingbroek heeft op uw kantoor een cheque in ontvangst mogen nemen. Anja heeft destijds al aangegeven dat uw bijdrage gebruikt zal worden voor het onderwijsprogramma dat Stichting HoPe in Cusco Peru uitvoert.  

Lees verder

Ayna is al een beetje een ster

Ayna Tabassum (leerling van Windkracht 10) snijdt voor haar klasgenoten de taart aan die ze kreeg omdat ze is toegetreden tot de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Lees verder

KINDEREN MAKEN KINDEREN BLIJ

Emmeloord: Als een volleerde presentator overhandigt kleuter Owen de cheques aan de vertegenwoordigers van de vijf uitgekozen goede doelen.                    

Lees verder

De leerlingraad van SWS De Wending brengt cheque naar het Aves-kantoor

Drie leerlingen  van De Wending mochten de cheque, met de opbrengt van de sponsorloop , aanbieden aan het CvB van Aves. Leo Breukel nam de cheque in ontvangst. De school zette zich in door middel van het houden van een sponsorloop, op het recent helemaal vernieuwde schoolplein, en de verkoop van koffie, thee en ‘drollenkoekjes’ tijdens de zgn. ‘schijt-je-rijk-actie’ waarbij alle sponsoren kans maakten op een mooie prijs.  Lotte, notulist van de leerlingraad, schreef het onderstaand verslagje van het bezoek.

Lees verder

De leerlingraad van SWS De Wending brengt cheque naar het Aves-kantoor

Boek over bijzonder monument Jasmijnstraat 9

Het rijksmonument aan de Jasmijnstraat 9 in Emmeloord is zo bijzonder dat het een eigen boek verdient. De samenwerkingsstichting voor basisscholen Aves publiceert daarom ter gelegenheid van zijn vijfjarig bestaan een prachtig document vol foto’s en verhalen die de geschiedenis van het gebouw tot leven wekken.

Lees verder

Boek over bijzonder monument Jasmijnstraat 9

Ben jij mediawijs?

RUTTEN – Ben jij mediawijs? ‘Jazeker’, zegt groep 7/8 van de Paulusschool in Rutten. Woensdag kregen de leerlingen in het kader van de week van de mediawijsheid een workshop van Saskia Vink van Buro ‘Stevig op je pootjes’.

Lees verder

Ben jij mediawijs?

Vacature GMR

Met ingang van januari 2016 ontstaat er, door verhuizing van ons huidige lid, binnen de GMR één vacature. Deze vacature is voor een ouder/verzorger die verbonden is aan een school met de openbare identiteit.
Door lid te zijn van de GMR  kun je adviseren, controleren en stemmen over onderwerpen op stichtingsniveau, zoals bijvoorbeeld beleid en jaarplannen.

Lees verder

Nieuws over het goede doel Jinglao in Nepal

Binnenkort gaat er weer een afvaardiging vanuit Nederland naar Nepal. Wat ze daar zullen aantreffen is voor de bezoekers erg spannend. Ze zullen weer diverse gebieden aandoen, waaronder Jinglau. Het door Aves ingezamelde geld zal daar zijn bestemming krijgen in het onderwijs. Echter de situatie is veranderd door de heftige aardbeving. Door gebrekkige communicatie is het nu niet bekend hoe de situatie daar nu is en is het lastig in te schatten waar het geld nu het hardst nodig is.  De communicatie met het gebied is zeer beperkt doordat er slecht tot geen bereik is, laat staan dat er internet is. En mensen hebben het druk met overleven en de wederopbouw.  Het is niet bekend of het schooltje er nog staat. Wel is bekend dat 17 van de 82 huisjes nog overeind staan. 

Lees verder

Van ICT-er naar Digicoach

Op zoek naar een nieuwe uitdaging, erg geïnteresseerd in ICT en werkende op een school die druk bezig is met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ICT & Media, kwam ik terecht bij de opleiding Digicoach aan de Katholieke Pabo Zwolle.

Lees verder

Feest voor alle kleuters van AVES!

De leerlingen van groep 3 tot en met 8 hebben een voorstelling gehad in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. De kleuters waren afgelopen maandag uitgenodigd voor de voorstelling ” Magica” van “Cirque Magnifique” in het Muzisch Centrum te Emmeloord. AVES beloofde een feest en dat was het! We hebben enorm gelachen om de twee clowns die al reizend in een verlaten circus terecht komen. Eenmaal in de piste beland staan ze tot hun grote verrassing oog in oog met een enthousiast publiek wat met smart zit te wachten op een voorstelling. Er zijn echter géén artiesten... alleen twee clowns. Tot overmaat van ramp lijken de attributen in de piste ook nog een eigen leven te leiden! De magie van alle bewegende kinderhanden redt de twee clowns!

Lees verder

OBS De Regenboog Ens wint innovatiebudget Aves

Aves, stichting voor primair onderwijs reikt de komende vier jaren € 50.000,- per jaar uit aan Avesscholen die een innovatief idee hebben. OBS De Regenboog in Ens heeft dit jaar samen met twee andere scholen van Aves, een deel van dit budget gewonnen.

Lees verder

Een nieuwe school in Creil!

In Creil gaan, per 1 augustus 2015, KBS Jan Roothaan en ODS de Springplank fuseren. Beide scholen gaan verder onder een nieuwe naam. Graag informeren we alle medewerkers van Aves over onze nieuwe naam.

Lees verder

Leraarschap vraagt levenskunst

URK – Ruim 300 leerkrachten van Aves, stichting voor primair onderwijs, brachten woensdagmiddag 1 april nu eens niet door op school maar in de Koningshof op Urk. De jaarlijkse bijeenkomst, ditmaal in het teken van Identiteit, droeg de titel ‘Leraarschap vraagt levenskunst’ en kreeg een feestelijk tintje vanwege het 5-jarig bestaan van Aves. Ter ere van deze gelegenheid was rabbijn Soetendorp als gastspreker uitgenodigd.

Lees verder

In de pers:

Er is een artikel van Gijselien Grosman, leerkracht bij Aves, geplaatst in het blad JSW.

Lees verder

Ook basisschool De Wissel draagt een steentje bij aan de Aves goede doelen actie

Afgelopen maand is al het leerlingenmeubilair vervangen. Een groot deel van de meubels heeft sinds de oprichting van de school, ruim 20 jaar, keurig dienst gedaan. Twee jaar geleden is het nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen en nu was het tijd om ook de lokalen te voorzien van nieuw leerlingenmeubilair. Het oude meubilair werd aangeboden aan de Avesscholen zij mochten dit 'bijna' voor niets in ontvangst nemen.  Slechts een bijdrage voor de goede doelen actie werd gevraagd. Het restant van de meubels werd aangeboden aan Dorcas, ook een prachtig goed doel, die het meubilair een tweede leven geeft in Afrika.
Zo worden de meubels van De Wissel wereldwijd ingezet. Niet alleen bij Aves; ook in Afrika  en via de bijdrage naar de 5 goede doelen wereldwijd!Een zestal leerlingen mocht de gevulde wereldbol afgelopen week op het kantoor van Aves aan de bestuurder, Dhr. L. Breukel, overhandigen. Welgeteld  265,50 euro zat er in de wereldbol. Het symbolisch cadeau voor alle Aves-leerlingen om samen te sparen voor de goede doelen.

Lees verder

Leerlingen enquête

Alle scholen van Aves hebben de Kwaliteitscan Onderwijs uitgevoerd om in beeld te brengen in welke mate wij zelf vinden dat de voorwaarden voor het geven van kwalitatief goed onderwijs binnen de school aanwezig zijn. Dit is een vorm van zelfevaluatie. Vervolgens hebben wij vorig jaar alle ouders om hun mening gevraagd over de school, het onderwijs en het team.

Lees verder

Mini-bieb op samenwerkingsschool De Wending

Op samenwerkingsschool De Wending in Bant is dinsdagmiddag de leesweek van start gegaan.
Teamleden speelden een verhaal uit het prentenboek van Boer Boris. Zo konden de kinderen ontdekken hoe ze in de wereld van een boek kunnen stappen.
Vanochtend mochten de kinderen ook genieten van een voorleesontbijt. Dit ontbijt kon echter pas starten nadat met alle ouders, kinderen, peuters en teamleden de enorme stapels met boeken uit de entree waren verplaatst.
Met man en macht gaven alle aanwezigen de boeken door zodat ze een mooie plek in de nieuwe minibieb van de school konden krijgen. De eer van het plaatsen van het laatste boek in de minibieb was voor Leo Breukel, voorzitter van het college van bestuur van Aves. Dit laatste boek maakte de bibliotheek compleet en was daarbij officieel geopend.
De minibieb is een van de schoolbibliotheken die in de polder verrijst na het vertrekken van de bibliobus uit de dorpen. Ook op De Wending kunnen kinderen nu gebruik maken van de boekencollectie van de school. In samenwerking met de bibliotheek,  kunnen deze boeken zowel op school als thuis worden gelezen.
Voor De Wending is het openen van de bieb reden om extra aandacht te besteden aan de nationale voorleesdagen. Op allerlei verschillende manieren gaan de kinderen de komende anderhalve week aan de slag met lezen, voorlezen, leesplezier, schrijven van verhalen en een voorleeswedstrijd.

Lees verder

Lustrum Feest Aves

Onder grote belangstelling van ruim 500 genodigden, voornamelijk onderwijzend personeel en partners, vierde AVES, vrijdag 9 januari haar eerste lustrum in ’t Voorhuys in Emmeloord.

Lees verder

Aves prijs "De Veer" goed besteed

Tijdens de Avesdag in 2013 ontving het team van Oecumenische Basisschool De Ark een prijs. Deze prijs, De Veer, is een wisseltrofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of een groep personen die zich op één of andere bijzondere manier hebben ingespannen voor de Stichting Aves.

Lees verder

Aves steunt Land- en tuinbouw.

Op de dag van de leraar reikte Aves 350 groententassen uit aan de medewerkers. Vorig jaar was het presentje een teammand gevuld met fruit en dit jaar een tas vol met diverse groenten. Door het kopen van regionale producten steunt Aves de Land- en tuinbouw sector. Het werd door de medewerkers zeer gewaardeerd.

Lees verder

De Wending viert 40 jarig bestaan

BANT - Samenwerkingsschool De Wending in Bant bestaat veertig jaar. Dat was vrijdag reden voor een feest. Tegelijkertijd konden ouders nader kennismaken met de nieuwe directie.

Lees verder

Uitslag Enquête Avesdag

Bij de enquête over de Avesdag zijn er 127 reacties binnengekomen. Dat is een mooi aantal.
Het is ongeveer de helft van het aantal mensen. Natuurlijk willen we nog liever 100%.  ;-)

Lees verder

Geslaagd!!

Op dinsdag 3 juni 2014 kregen 14 leerkrachten van Aves, na 200 uren (en soms nog veel meer) inspanning, op feestelijke wijze de Akte Godsdienst-Levensbeschouwing (katholiek) uitgereikt.

Lees verder

Kinderen van De Mariaschool in Tollebeek rennen voor betere watervoorziening in Uganda.

Terwijl de lucht strak blauw was op vrijdag 6 juni gingen de kinderen van start met rondjes rennen. De week daarvoor waren door de leerlingen van de Mariaschool sponsoren gezocht om hun run 4 water te sponsoren. De totale opbrengst is voor stichting Enjuba, een stichting die er hard voor werkt de leefomstandigheden in Uganda te verbeteren. Femke Hekkenberg, oud leerling van De Mariaschool, zet zich hier al jaren voor in en De Mariaschool zorgt jaarlijks voor een actie om dit doel te steunen.

Lees verder

Oudertevredenheidsonderzoek 2014

Allereerst dank aan het grote aantal ouders dat meegewerkt heeft aan de ouderenquête van Aves. Liefst 984 ingevulde vragenlijsten kregen we terug. Er zijn 2135 gezinnen en dat betekent een response van 49%. Voldoende om de enquête te kunnen gebruiken. Natuurlijk hopen we een volgende keer op een nog grotere deelname. Want als ouder is het belangrijk hier uw stem te laten horen! De ouderenquête gaat eens per vier jaar worden afgenomen. Daarnaast hebben we eens per twee jaar een medewerkerenquête en een leerlingenquête. We verwachten die in het komende najaar respectievelijk voorjaar af te kunnen nemen.

Lees verder

Aves investeert in vliegles

De schooldeuren van de 26 Avesscholen bleven woensdag 16 april gesloten. Alle leerkrachten gingen namelijk zelf weer even ‘in de schoolbanken’ zitten en wel in de Koningshof op Urk. De jaarlijkse Aves-bijeenkomst stond helemaal in het teken van de professionele leerkracht. ‘Wat heb ik als leerkracht nodig om goed vliegles te geven’? ‘Vliegles’ slaat hier op de Latijnse betekenis van het woord Aves, dat ‘vogels’ betekent. In het ochtendprogramma besprak Sherill Woldberg de vliegles aan (hoog)begaafde kinderen. Het middagprogramma werd verzorgd door Albert de Boer. Met humor wees hij de luisteraars op de verantwoordelijke taak van de ‘duurzame leerkracht’ - een die opgewassen is tegen veranderingen - en op de ambitie om ‘elk kind een passie te bezorgen’.

Lees verder

Nieuwbouw O.B.S. De Keerkring

Onlangs is de nieuwbouw gestart van O.B.S. De Keerkring.
Bekijk hier een Artist impression van de nieuwe Keerkring (Jorissen Simonetti architecten)

Lees verder

OPEN DAG AVESSCHOLEN

De scholen van Aves houden op woensdagmorgen 19 maart van 9.00 uur tot 11.30 uur, open dag. Enkele scholen hebben ook in de avonduren hun deuren opengesteld. In de Noordoostpolder en Vollenhove worden ouders, familie en andere belangstellenden van harte welkom geheten om een kijkje te nemen in onze scholen. In de dagelijkse praktijk zult u kunnen zien op welke manier alle Avesscholen kwaliteit en talentontwikkeling vormgeven. U kunt de school in bedrijf zien door lessen bij te wonen, met leerkrachten te praten en uw vragen te stellen.

Lees verder

Passend Onderwijs in de Noordoostpolder

Passend Onderwijs is de naam voor de nieuwe manier waarop ervoor gezorgd wordt dat alle kinderen binnen het onderwijs de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. ‘Ieder kind het onderwijs dat past bij wat hij of zij nodig heeft!’

Lees verder

Ouderenquête 2014

Eens in de vier jaar neemt Aves een ouderenquête af onder alle ouders. Onlangs hebben dan ook een kleine 1000 ouders meegewerkt aan de ouderenquête op de Avesscholen.

Lees verder

Burgemeester v.d. Werff leest voor in Creil

Van 22 januari t/m 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. In het kader van de opening van de Nationale Voorleesdagen heeft de Flevomeer bibliotheek een voorleesontbijt georganiseerd in de dorpsbibliotheek op de Samenwoonschool in Creil.

Lees verder

Daltonschool De Springplank Creil twee weken in teken van Beeld en Geluid

Creil- De afgelopen twee weken hebben de leerlingen van de openbare daltonschool ‘De Springplank’ gewerkt aan het schoolproject ‘Beeld en Geluid’. De wereld verandert snel en de media ook. Met het schoolproject wil de school bewust aandacht besteden aan het feit dat de leerlingen van nu opgroeien binnen deze digitale revolutie. Tijdens het schoolproject hebben de leerlingen zowel geleerd over het verleden, heden en toekomst op mediagebied.

Lees verder

Intentieverklaring Avesscholen in Creil

Op woensdagmiddag 6 november 2013 werd in de Avesscholen te Creil, onder het toeziend oog van de directeuren en tevens de ouders en leerkrachten uit de MR-en en de SAC, de intentieverklaring voor de scholenfusie van KBS Jan Roothaan en ODS de Springplank te Creil getekend. De beoogde ingangsdatum is 1 augustus 2015.

Lees verder

Aves biedt Kinderboerderij Emmelerbos helpende hand bij schade na inbraak

Vorig weekend werd ingebroken bij de kinderboerderij Emmelerbos. Daar valt weliswaar niets te halen, maar er werd wel veel schade aangericht aan hekken en deuren. Een kostenpost waar beheerder Ilona Odding nou net niet op zat te wachten. “Zonde van het geld, daar konden we toch veel leukere dingen voor doen!”, zei Ilona voor de microfoon van Omroep Flevoland.

Lees verder

Mariabasisschool loopt voor “scoren tegen kanker”

Wat een fantastische prestatie hebben de kinderen van de Mariabasisschool woensdag 26 juni neergezet. Maar liefst 60 kinderen hebben meegedaan aan de sponsorloopactie voor de stichting “scoren tegen kanker”.  Bij Chez Marknesse werd op de parkeerplaats rondjes gelopen van 300 meter.

Lees verder

Bestuurlijke samenwerking tussen SCPO en Aves

De vier werkgroepen, bestuurlijke inrichting & organisatie, onderwijs & identiteit, personele & juridische zaken en financiën & huisvesting, hebben het eindrapport ingeleverd bij de stuurgroep. De stuurgroep bestaat uit Leo Breukel (Aves), Adriaan van Hove (SCPO) Wob van Beek (onafhankelijk voorzitter, Besturenraad), Ilse Bakker( lid, VKO), Thérèse Penders (lid, VKO), Klaas te Bos (lid, VOS/ABB) en Alice Polhoud (secretariaat). Op 11 september a.s. wordt het eindrapport gepresenteerd door de leden van de stuurgroep aan de werkgroepleden. In dit eindrapport worden de bevindingen en de aanbevelingen, die door de vier werkgroepen zijn aangeleverd als input gebruik om al dan niet te komen tot een samenwerkingsdocument tussen de Colleges van Bestuur van Aves en SCPO.

Lees verder

Intentieverklaring Avesscholen in Tollebeek.

Op maandagmiddag 1 juli jl. werd in het bestuurskantoor van Aves te Emmeloord, onder het toeziend oog van de directeuren en tevens de ouders en leerkrachten uit de MR-en en de SAC, de intentieverklaring voor de fusie van de KBS Mariaschool en ODS Ir. A.P. Minderhoud getekend. De beoogde ingangsdatum is 1 augustus 2015.

Lees verder

GMR-oproep

Oproep-GMR-oproep-GMR-oproep-oproep-GMR-oproep-GMR-oproep-oproep-GMR-oproep-GMR-oproep

Lees verder

Oecumenische en openbare school in Kraggenburg gaan fuseren

De oecumenische en openbare school in Kraggenburg gaan fuseren. ‘Zo’n fusie is uniek in de Noordoostpolder’, aldus Aves, de stichting voor primair onderwijs in de Noordoostpolder.
Onlangs werd in dorpshuis Het Klokhuis onder het toeziend oog van ouders en leerkrachten, de intentieverklaring voor de fusie getekend. De fusie moet per augustus 2014 ingaan.
De handtekeningen werden gezet door Karste de Vries, voorzitter medezeggenschapsraad De Lichtwachter, Klaas de Jong, voorzitter MR De Pionier en Leo Breukel, voorzitter van het College van Bestuur van Aves.
‘Vijftien maanden is er intensief overleg gepleegd over identiteit, onderwijs, personeel, huisvesting, samenstelling van de geledingen zoals MR en activiteitencommissie en de financiën’, vervolgt Aves, ‘De uitgangspunten voor de fusie zijn geformuleerd en opgenomen in de intentieverklaring, die met applaus werd aangenomen.’

Lees verder

Avesdag in het teken van ontmoeten

In Emmeloord vond op 10 april de jaarlijkse Avesdag plaats. Alle personeelsleden van Aves, stichting voor primair onderwijs, werden om half twee op één van de Emmeloordse scholen van Aves verwacht. Gastvrij werd iedereen ontvangen, waarna men kon genieten van een heerlijke lunch.

Lees verder

Open Dag op 20 maart 2013

Aves biedt een grote verscheidenheid in identiteitsgebonden basisonderwijs aan in de kernen van de Noordoostpolder, in Vollenhove en in Kampen. Hierdoor kunnen ouders en kinderen dicht bij huis kiezen voor de school die aansluit bij hun levensbeschouwing en het onderwijsconcept dat bij hen past. Met een open blik naar de maatschappij en met respect voor de eigenheid van kinderen, ouders en leraren, wijst Aves de weg naar een evenwichtige ontplooiing van haar leerlingen en de ontwikkeling van ieders talent. U bent van harte welkom om in onze scholen een kijkje te nemen tijdens de Open Dag op 20 maart 2013.

Lees verder

Verkennend onderzoek naar bestuurlijke samenwerking SCPO en Aves

De besturen van Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) en Aves, Stichting voor primair onderwijs hebben de intentie uitgesproken om met elkaar een verkennend onderzoek uit te voeren om een goede afweging te maken voor verdergaande bestuurlijke samenwerking. Het verdere schooljaar 2012-2013 zal worden benut om een verkennend onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden en gevolgen.

Lees verder

De handtekeningen zijn gezet!

Op donderdag 6 september 2012 is door een aantal instanties een intentieverklaring  ondertekend met betrekking tot het starten van vier pilots om kindcentra in de Noordoostpolder van de grond te krijgen. Bij die pilots gaan de organisaties intensief samenwerken vanuit de verschillende invalshoeken. Dit moet leiden tot onder andere een betere afstemming  en uitbreiding van het aanbod. Naar de mening van betrokkenen is dit een verdere verbetering van de leefbaarheid van wijken en dorpen.

Lees verder

Enquête naamsbekendheid

De afgelopen periode hebben studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden een drietal onderzoeken uitgevoerd. Zo is er onderzoek gedaan naar het gebruik van Social Media, naamsbekendheid van Aves onder ouders en communicatie met medewerkers van Aves. Dit geeft de organisatie weer veel input om het beleid op of bij te stellen.

Lees verder

Aves onderwijsdag inspireert velen

 URK – Driehonderd onderwijsmensen doodstil krijgen, dat lukte spreker Emiel van Doorn woensdag 25 april op de jaarlijkse Aves-dag in de Koningshof op Urk. Dit jaar stond de Aves-dag in het teken van leerkrachtgedrag.

Lees verder

Samenwerking SKN en Aves bekrachtigd met ondertekening convenant.

De besturen van Aves, Stichting voor primair onderwijs en SKN, Stichting Kinderopvang Noordoostpolder, hebben een convenant ondertekend om te komen tot een nadere samenwerking.  Aves en SKN spreken gezamenlijk uit, dat zij met elkaar de mogelijkheden van een hechte samenwerking gaan onderzoeken.  Het doel is om uiterlijk eind 2013 een besluit te nemen over een mogelijk  vast te leggen samenwerkingsvorm.

Lees verder

Samenwerking Avesscholen in Rutten

De scholen van Aves in Rutten zullen per augustus 2012 worden samengevoegd. Doordat De Wegwijzer per 1 oktober 2012 onder de opheffingsnorm zal komen, wordt de school gesloten. Omdat beide scholen onderdeel van Aves zijn, ligt samenvoeging voor de hand. Eén van de drie  uitgangspunten van Aves is namelijk dat identiteiten zoveel als mogelijk gewaarborgd worden. Deze situatie biedt kansen om de uitgangspunten van Aves eer aan te doen. De Wegwijzer en De Paulusschool zullen verder gaan als samenwerkingsschool, waarbinnen ruimte zal zijn voor de katholieke identiteit en de openbare uitgangspunten.

Lees verder

Mediawijsheid in de klas met Hyves

Hoe kun je social media inzetten voor mediawijsheidlessen? Vivian Tevreden, directeur en leerkracht op OBS De Driesprong in Marknesse, is door de webredactie geïnterviewd over hoe zij Hyves en het Hyves-lespakket in groep 7 en 8 heeft ingezet voor lessen over mediawijsheid. Tevreden geeft een beeld van de inzet van Hyves in de klas, hoe het lespakket bijdraagt aan mediawijsheid, en ze sluit af met tips voor andere leerkrachten. Ook 2 leerlingen komen aan het woord.

Lees verder

Leerlingen ODS De Springplank winnen prijs beste Teamwork First Lego League

“Waar een kleine school groot in kan zijn!” Dat waren de  woorden van de jury voordat ze aankondigden dat groep 6/7/8 van openbare Daltonschool de Springplank uit Creil de prijs voor beste teamwork had gewonnen. De jury prees de samenwerking van onze leerlingen, de coaching en de ouderbetrokkenheid.  Een knappe prestatie voor een nieuw team. De Springplank streed afgelopen zaterdag tijdens de regiofinale van de First Lego League tegen 19 andere schoolteams. Wereldwijd deden er 200.000 kinderen uit 55 verschillende landen mee aan de internationale techniekwedstrijd.

Lees verder

De GMR van Aves wint landelijke prijs

Woensdagmiddag kwart voor één rijden we weg uit Emmeloord. Wij Wendy en Annemieke; twee afgevaardigden van de GMR. Het is voor ons een bijzonder reisje want we gaan naar Den Haag. We zijn uitgenodigd door Nico Foppen van NKO (Nederlands Oudervereniging Katholiek Onderwijs). Twee uur later parkeren wij de auto op onze gereserveerde parkeerplaats onder Hogeschool InHolland.

Lees verder

Tweedaagse directeuren

Op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober hebben de directeuren en het CvB van Aves op De Eese in Steenwijk zich o.l.v. Frans Roescher en Liesbeth Clavaux van de IJsselgroep gebogen over het kwaliteitsdenken van Aves.

Lees verder

Aves geeft kleur aan identiteit

 MARKNESSE – Niet elke leerkracht is creatief maar zet je een groep leerkrachten bij elkaar dan sprankelt het van de creativiteit. Woensdagmiddag 13 april hield de stichting Aves haar tweede personeelsdag in Chez André in Marknesse.

Lees verder

AVES, een dijk van een stichting

De scholen van Aves houden op woensdagmorgen 9 maart, van 9.00 uur tot 11.30 uur, open dag. In de Noordoostpolder, Kampen en Vollenhove worden ouders, familie en andere belangstellenden van harte welkom geheten om een kijkje te nemen in onze scholen. In de dagelijkse praktijk zult u kunnen zien op welke manier alle Aves scholen kwaliteit en talentontwikkeling vormgeven. U kunt de school in bedrijf zien door lessen bij te wonen, met leerkrachten te praten en uw vragen te stellen.

Lees verder

Sprankelende opening kantoor Aves

EMMELOORD – Met wensballonnen, duiven, confetti en sprankelende champagne, opent Aves, stichting voor primair onderwijs, vrijdag 17 december haar bestuurskantoor aan de Jasmijnstraat 9 in Emmeloord. Dit historische pand heeft in het afgelopen jaar een grondige interne verbouwing ondergaan. De karakteristieke eigenschappen, het torentje, de ramen en de bogen, zijn daarbij bewaard gebleven. De inrichting in de Aveskleuren, zwart, grijs en roze is modern eigentijds en aangekleed met foto’s van karakteristieke polderlandschappen. Een kleurrijk kunstwerk getiteld ‘Sprankelend’ siert een van de wanden. Aanpassing van dit gebouw was noodzakelijk om Aves, begin dit jaar opgericht uit een bestuurlijke fusie tussen katholiek, oecumenisch, openbaar en samenwerkend onderwijs, goed te kunnen herbergen.

Lees verder

Jubileum Herman Goes

Op woensdag 7 juli hebben we Herman Goes verrast door zijn vrouw Wil op kantoor uit te nodigen om met ons samen een kort feestje te vieren t.g.v. zijn 40 jarig onderwijsjubileum. Het was een beetje voorbarig want 1 augustus 2010 is het pas zover.

Lees verder

Aves: nieuwe stichting voor basisonderwijs

EMMELOORD - 'Aves' is de nieuwe naam van de stichting voor primair onderwijs, die tot stand kwam door een fusie van de Stichting Christophorus met de Stichting Openbaar Basisonderwijs Noordoostpolder. De nieuwe naam en huisstijl werden woensdag gepresenteerd in theater 't Voorhuys in Emmeloord. In totaal zijn 28 scholen in de Noordoostpolder, Kampen en Vollenhove aangesloten bij de nieuwe stichting.

Lees verder